Svátky

Dobré poledne,
dnes je pátek 14.6.2024
svátek má Roland
zítra Vít

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

OTTO FRANTIŠEK BABLER
Nezáleží na tom, aby ses vyrovnal tomu nebo onomu člověku, ale jde o to, aby ses jednou stal samým sebou.

Špagety zapečené se zeleninou

Potřebujeme:

balíček špaget
350g mražené zeleniny (dle chuti)
2ks cibule
4 stroužky česneku
Sůl, pepř
Vegetu
Olej
100g anglické slaniny
4 vejce
Zelená petrželka

Příprava:

Špagety přepůlíme a uvaříme v osolené vodě dle návodu .
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji osmažíme do zlatova. Mraženou zeleninu dáme na cedník, propláchneme horkou vodou a přidáme na pánev k cibuli. Necháme oblažírovat, posypeme Vegetou, opepříme, podlijeme trochou vody a necháme dusit do měkka.
Do hotové přidáme nadrobno posekaný česnek a část pokrájené petrželky.

 

Zapékací misku lehce vymastíme olejem a na dno poklademe polovinou anglické slaniny. Pak přidáme polovinu scezených špaget, na ní vrstvu dušené zeleniny a zase špagety. Povrch poklademe zbylou slaninou. Dáme zapékat do středně vyhřáté trouby a po deseti minutách zalijeme rozšlehanými osolenými vejci.

Necháme péci dalších 15 – 20 minut, až povrch slabě zčervená.

 

Podáváme s čerstvou, nebo kysanou zeleninou.

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1737/IMG_2711.JPG

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1737/IMG_2710.jpg

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1737/IMG_2713.JPG

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..