Svátky

Dobré poledne,
dnes je pátek 14.6.2024
svátek má Roland
zítra Vít

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

RICHARD BACH
K tomu, abys žil svobodně a šťastně, musíš obětovat nudu. Není to vždy snadná oběť.

Polévka s játrovými knedlíčky

Potřebujeme:

1,5 l vývaru
100g jater
Hl. mouku
Strouhanku
Sůl, pepř
Majoránku
Žloutek z 1 vejce
Zelenou petrželku
Stroužek česneku
200g polévkové zeleniny

Příprava:

Základem každé polévky je vývar, který si připravíme z příslušných kostípodle použitých jater.
Játra umeleme, nebo rozmixujeme i s česnekem a dáme do misky. Přidáme žloutek, majoránku, pepř a mírně osolíme. Přidáme lžíci hladké mouky a zahustíme strouhankou tak, aby hmota nebyla moc tuhá.
Na pomoučeném prkénku utvoříme váleček silný asi jako prst a pokrájíme na stejné dílky.
Uděláme kuličky, které vložíme najednou do vařícího se vývaru a vaříme společně s polévkovou zeleninou asi 15 minut.
 

Dochutíme solí, pepřem a na talíři ozdobíme petrželkou.

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1789/IMG_2721.JPG

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1789/IMG_2723.JPG

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1789/IMG_2726.JPG

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1789/IMG_2727.jpg

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1789/IMG_2728.JPG

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..