Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

LUDWIG VAN BEETHOVEN
Bez srdečnosti nemůže být nikdo vynikajícím člověkem. 

Vepřové na divoko

Potřebujeme:

1,5kg vepřové kýty
200g uzeného bůčku
350g kořenové zeleniny
divoké koření
Zakysanou smetanu
Tymián, bobkový list
Masový vývar (z kostky)
Cibuli
Sůl
Olej

Příprava:

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a na několika místech protáhneme kousky uzeného bůčku a osolíme. Potom ze všech stran posypeme kořením, potřeme olejem a dáme přikryté do lednice na den odležet.
Druhý den rozpálíme v pekáčku olej, osmažíme cibulku se zbytkem bůčku, vložíme maso a osmahneme maso ze všech stran, tak, aby se zatáhlo. Do pekáčku přidáme zeleninu, osolíme, posypeme tymiánem, na vrch dáme dva bobkové listy a podlijeme 4. dcl masového vývaru.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě za občasného obracení a podlévání asi 11/2 hodiny.
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na pátky. Ze zeleniny vyndáme bobkový list a rozmixujeme ji. Podle potřeby zředíme vývarem, dochutíme, ale nezahušťujeme.
 
Maso dáme na talíře, přilijeme omáčku a ozdobíme zakysanou smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem. 
 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..