Vepřové na divoko

Svátky

Příjemnou noc,
dnes je úterý 24.6.2025
svátek má Jan
zítra Ivan

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

HONORÉ DE BALZAC
Lásku si člověk ze srdce nevytrhne, to není bolavý zub. 

Vepřové na divoko

Potřebujeme:

1,5kg vepřové kýty
200g uzeného bůčku
350g kořenové zeleniny
divoké koření
Zakysanou smetanu
Tymián, bobkový list
Masový vývar (z kostky)
Cibuli
Sůl
Olej

Příprava:

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a na několika místech protáhneme kousky uzeného bůčku a osolíme. Potom ze všech stran posypeme kořením, potřeme olejem a dáme přikryté do lednice na den odležet.
Druhý den rozpálíme v pekáčku olej, osmažíme cibulku se zbytkem bůčku, vložíme maso a osmahneme maso ze všech stran, tak, aby se zatáhlo. Do pekáčku přidáme zeleninu, osolíme, posypeme tymiánem, na vrch dáme dva bobkové listy a podlijeme 4. dcl masového vývaru.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě za občasného obracení a podlévání asi 11/2 hodiny.
Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na pátky. Ze zeleniny vyndáme bobkový list a rozmixujeme ji. Podle potřeby zředíme vývarem, dochutíme, ale nezahušťujeme.
 
Maso dáme na talíře, přilijeme omáčku a ozdobíme zakysanou smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem. 
 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..