Divoká kachna nadívaná

Potřebujeme :
2 divoké kachny
150g anglické slaniny
3 žemle
2 dcl mléka
2 vejce
Sůl, pepř
Petrželka
50g másla
Kmín
Muškátový květ
Špenát
Příprava:
K této přípravě použijeme divoké kachny , které neškubeme, ale stáhneme z kůže. Maso osolíme okmínujeme a necháme v lednici do druhého dne odpočnout.
Žemle pokrájíme na kousky, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce, sůl pepř, muškátový květ, pokrájenou petrželku a na drobno nakrájenou anglickou slaninu.
Vše promícháme, v případě potřeby zahustíme strouhankou a touto směsí naplníme vnitřek kachny. Tu pak položíme na pomaštěný alobal, na povrch dáme proužky slaniny a pořádně alobal uzavřeme.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dvě až dvěapůl hodiny, podle velikosti kachen.
Upečené naporcujeme a podáváme s nakrájenou nádivkou a špenátem.