Kapustová polévka s vejcem

Potřebujeme:
1 menší kapustu
1 vejce
3 lžíce hrubé krupice
Zeleninový bujón
Sůl, pepř
Muškátový květ
Tlučený kmín
Příprava: Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a opláchneme.
Do většího hrnce dáme vařit vodu, ve které necháme listy 5 minut vařit. Vodu slijeme a z listů vykrojíme silnější kostru, kterou posekáme na drobné kousky. Měkké listy pokrájíme na drobné proužky.
Připravíme si asi 1,5l zeleninového bujónu, do kterého dáme pokrájenou kapustu, (necháme si pár zelených řezanců) přidáme pepř, Tlučený kmín, špetku muškátového květu a vaříme do měkka. Přisypeme tři lžíce hrubé krupice, rozšlehané vejce, zelené kapustové řezance a povaříme.
Pro zjemnění chuti můžeme na talíř přidat lžíci smetany.