Svátky

Dobré poledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

SIDONIE-GABRIELLE COLETTOVÁ
Nemá-li člověk to, co miluje, musí milovat to, co má.

Kapustová polévka s vejcem

Potřebujeme:

1 menší kapustu
1 vejce
3 lžíce hrubé krupice
Zeleninový bujón
Sůl, pepř
Muškátový květ
Tlučený kmín

Příprava: Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a opláchneme.
Do většího hrnce dáme vařit vodu, ve které necháme listy 5 minut vařit. Vodu slijeme a z listů vykrojíme silnější kostru, kterou posekáme na drobné kousky. Měkké listy pokrájíme na drobné proužky.
Připravíme si asi 1,5l zeleninového bujónu, do kterého dáme pokrájenou kapustu, (necháme si pár zelených řezanců) přidáme pepř, Tlučený kmín, špetku muškátového květu a vaříme do měkka. Přisypeme tři lžíce hrubé krupice, rozšlehané vejce, zelené kapustové řezance a povaříme.
 
Pro zjemnění chuti můžeme na talíř přidat lžíci smetany.
 

 

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1917/ka%20004.jpg

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1917/ka%20001.jpg

 

 

http://www.prvnikrok.cz/www_old/clanky/obrazky/1917/ka%20005.jpg

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..