Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je pátek 14.6.2024
svátek má Roland
zítra Vít

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

GIACOMO LEOPARDI
Lidé by byli štastnější, kdyby o své štěstí neustále neusilovali.

Myslivecké ražniči

Potřebujeme:


500g kančí plece
200g anglické slaniny
200g šunkového salámu
cibuli
papriku
100g žampiónů
česnek
grilovací koření
nové koření mleté
olej


Příprava:


Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do mísy dáme olej podle potřeby, grilovací koření, prolisovaný česnek a trochu soli a trochu nového koření.

Kančí plec nakrájíme na větší kostky a naložíme ji do marinády a necháme nejlépe přes noc v chladničce odležet. Na druhý den si nakrájíme na kostky papriku a anglickou slaninu. Cibuli a salám na kolečka.

Žampióny oloupeme a rozčtvrtíme. Takhle připravené ingredience střídavě napichujeme na jehlu nebo na špejli a potřeme olejem.Pečeme zvolna v troubě, na pánvi, nebo i na grilu.

 

Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..