Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

CLAUDIUS CLAUDIANUS
Kdo zastrašuje, víc se bojí sám.

LASAGNE PO PROVENSÁLSKU

Potřebujeme:

10 ks lasagní
500 g mletého masa – mix vepřového a hovězího
1 velká cibule
350 g rajčatového protlaku
250 ml smetany na vaření
150 ml bílého jogurtu
100 g tvrdého sýra
1,5 lžíce provensálského koření
1 mrkev
5 stroužků česneku
100 g másla
Sůl, muškátový oříšek, pepř

Příprava:

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, a mrkev společně s prolisovaným česnekem. Přidáme maso a zalijeme trochou vody. K orestovanému masu přidáme rajský protlak, osolíme, přidáme provensálské koření a pepř.
Dusíme asi 45 minut. Poté přidáme smetanu a jogurt a krátce povaříme. Mezitím si uvaříme lasagne v osolené vodě. Na připravený plech dáme trochu masové směsi, pokryjeme ji plátky uvařených lasagní a střídavě přidáváme jednotlivé vrstvy.
Poslední vrstvu tvoří opět masová směs. Poté posypeme strouhaným sýrem, je možno použít i více druhů. Plech zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a zapékáme při teplotě 200`C asi 40 minut.
Poté odejmeme alobal a ještě chvíli dopečeme.Zdobíme na talíři zeleninou.
 
Jako příloha se hodí zeleninový salát. Možno podávat I za studena.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..