Svátky

Dobrý večer,
dnes je úterý 25.6.2024
svátek má Ivan
zítra Adriana

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

ALEXANDRE DUMAS starší
Milovat je moudrá činnost, ale zamilovat se hloupý stav.

GOLUBCE – slovenské jídlo

Potřebujeme:

1 hlávka bílého zelí
500 g kysaného zelí
250 g rýže
300 g uzeného vepřového boku
1 cibuli
Mléko
Hladkou mouku
Sůl

Příprava:

Rýži uvaříme. Potom umeleme nebo najemno nakrájíme uzený bok, který smícháme s uvařenou rýží. Zelné listy odebereme tak, aby se nepotrhaly a pak je mírně povaříme. Pozor, nesmí se rozvařit.
Do vychladlých listů dáváme směs masa a rýže tak, abychom je mohli zabalit do rolády. Poté závitky svážeme nití. Do hrnce dáme osmažit cibuli, na ni nandáme polovinu kysaného zelí, přidáme závitky a zakryjeme další vrstvou kysaného zelí.
Podlijeme vodou a dusíme asi tak 20 minut. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a dochutíme solí.
 
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
 
 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..