Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

ALEXANDRE DUMAS starší
Mluv jen tehdy a tam, kde je to třeba, a přitom vyslov pouze polovinu toho, co si myslíš.

GOLUBCE – slovenské jídlo

Potřebujeme:

1 hlávka bílého zelí
500 g kysaného zelí
250 g rýže
300 g uzeného vepřového boku
1 cibuli
Mléko
Hladkou mouku
Sůl

Příprava:

Rýži uvaříme. Potom umeleme nebo najemno nakrájíme uzený bok, který smícháme s uvařenou rýží. Zelné listy odebereme tak, aby se nepotrhaly a pak je mírně povaříme. Pozor, nesmí se rozvařit.
Do vychladlých listů dáváme směs masa a rýže tak, abychom je mohli zabalit do rolády. Poté závitky svážeme nití. Do hrnce dáme osmažit cibuli, na ni nandáme polovinu kysaného zelí, přidáme závitky a zakryjeme další vrstvou kysaného zelí.
Podlijeme vodou a dusíme asi tak 20 minut. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a dochutíme solí.
 
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
 
 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..