Krůtí plátek se zeleninou a rýží
Potřebujeme:
4 krůtí prsní plátky
Mraženou čínskou zeleninu
200 g rýže
50g másla
Vegetu
Koření Gyros
Solamyl
Masox
Sůl, pepř
1 lž. Hladké mouky
Olej na smažení
Příprava:
Rýži uvaříme ve vývaru z masoxu. Zeleninu propláchneme pod teplou vodou, přendáme do varné misky, posypeme vegetou, opepříme, podlijeme trochu vodou a přikryté dusíme v mikrovlnce asi 10 minut. Hotovou promícháme s rýží, zaprášíme trochou mouky, prohřejeme, dochutíme a popřípadě zředíme vývarem z rýže. Krůtí plátky lehce naklepeme, posypeme kořením Gyros a poprášíme solamilem. Vložíme na rozpálený tuk a z každé strany asi tři minuty opékáme.
Přendáme na talíře, přidáme zeleninu s rýží o ozdobíme.