Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je úterý 21.5.2024
svátek má Monika
zítra Emil

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

ROBERT BROWNING
Nejcitlivěji býváme zraněni těmi, bez nichž si svůj život nedovedeme v plném rozsahu představit. 

Brambory s kari a kuřecím masem

Potřebujeme:

500 g brambor,
300 g kuřecích prsou,
sůl a pepř,
1 pórek,
1 červenou cibuli,
200 ml smetany ke šlehání,
2 lžičky kari.

Příprava:

Brambory oloupejte a nakrájejte na opravdu tenké plátky. Kuřecí prsa rozkrájejte na nudličky, osolte je a opepřete. Pórek očistěte a také rozdělte na proužky, cibuli na kolečka. A můžete kompletovat. Dno zapékací misky pokryjte plátky brambor, následuje vrstva kuřecího masa, pórku a cibule. Vše zalijte částí smetany, ve které jste rozmíchali kari. Postup opakujte, dokud vám zbývají suroviny, vrchní vrstvou musí být opět brambory. Ty zalijte zbytkem smetany a může se péct – hodinu při 180 stupních Celsia.

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..