Vepřové s houbovou omáčkou

Potřebujeme:
1kg vepřové kýty
50g sušených hub
2 smetany na vaření
plnotučnou hořčici
sůl, pepř
2 cibule
80g tuku
hladkou mouku
50g sušených hub
2 smetany na vaření
plnotučnou hořčici
sůl, pepř
2 cibule
80g tuku
hladkou mouku
Příprava:
Houby namočíme na1 hod. do studené vody a potom je necháme uvařit do měkka.
Maso důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky,naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí a necháme v chladu hodinu odpočnout.Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a na ní zprudka opečeme po obou stranách pomoučené plátky masa.
Podlijeme horkou vodou tak, aby maso nebylo potopené, trochu osolíme, přiklopíme poklicí a za občasného promíchání a podlití dusíme do měkka. Zaprášíme moukou, přidáme houby i s vodou, přilijeme ohřátou smetanu, dochutíme a krátce povaříme.
Podáváme s knedlíkem a ozdobíme nakládaným rybízem.