Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 1.4.2023
svátek má Hugo
zítra Erika

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MIROSLAV HORNÍČEK
Štěstí je důvěra v lidi.

Opečené bramborové škubánky

Potřebujeme:

800g brambor
150g polohrubé mouky
sůl
Olej, nebo sádlo na smažení

Příprava:

Oloupané nakrájené brambory uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z nich pak slijeme do hrnce a odložíme. Brambory rozšťoucháme. Obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu nádoby. Zasypeme je moukou, zalijeme asi polovinou horké vody z brambor, zakryjeme pokličkou a necháme na teplém místě asi 15 minut propařit. Přebytečnou vodu scedíme a brambory s moukou propracujeme dohladka. Lžící namočenou v horkém sádle vykrajujeme větší noky, škubánky. Z vykrájených noků utvoříme rukama oválnou placičku, asi 1,5 cm silnou. Ty pak opékáme na tuku po obou stranách do zlatova. Přendáme na ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk.
Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.

 

 

a1.jpg

 

 

a1_1.jpg

 

 

a1_2.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..