Svátky

Příjemnou noc,
dnes je čtvrtek 30.11.2023
svátek má Ondřej
zítra Iva

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

TOMÁŠ BAŤA
Co chceš, můžeš.

Opečené bramborové škubánky

Potřebujeme:

800g brambor
150g polohrubé mouky
sůl
Olej, nebo sádlo na smažení

Příprava:

Oloupané nakrájené brambory uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z nich pak slijeme do hrnce a odložíme. Brambory rozšťoucháme. Obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu nádoby. Zasypeme je moukou, zalijeme asi polovinou horké vody z brambor, zakryjeme pokličkou a necháme na teplém místě asi 15 minut propařit. Přebytečnou vodu scedíme a brambory s moukou propracujeme dohladka. Lžící namočenou v horkém sádle vykrajujeme větší noky, škubánky. Z vykrájených noků utvoříme rukama oválnou placičku, asi 1,5 cm silnou. Ty pak opékáme na tuku po obou stranách do zlatova. Přendáme na ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk.
Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.

 

 

a1.jpg

 

 

a1_1.jpg

 

 

a1_2.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..