Svátky

Dobré ráno,
dnes je středa 21.2.2024
svátek má Lenka
zítra Petr

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Bolek Polívka
Je lepší být pár minut zbabělý, než celý život mrtvý.

Moravské kuře

Potřebujeme:

1 kuře
500g brambor
4 papriky
mraženou zeleninovou směs
2 cibule
celerovou nať
sůl, pepř
tlučený kmín
3 stroužky česneku
50 g sádla
olej
červenou mletou papriku


Příprava:

Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Papriku a cibuli na proužky. Zeleninu dáme do cedníku a propereme pod horkou vodou. Vše dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem, kmínem a pokrájenou celerovou natí. V misce smícháme olej, pepř, papriku utřený česnek se solí a tuto směs důkladně vetřeme do porcí kuřete.Pekáček vymažeme sádlem, do něj rozprostřeme zeleninu, na kterou položíme porce kuřete. Podlijte 200 ml vody a dejte péct na 180 °C asi na hodinu a půl.

 

 

12001.jpg

 

 

12001_1.jpg

 

 

12001_2.jpg

 

 

12001_3.jpg

 

 

12001_4.jpg

 

 

12001_5.jpg

 

 

12001_6.jpg

 

 

12001_7.jpg

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..