Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

CICERO
Štěstí nebývá samo slepé, ale zpravidla oslepuje ty, s nimiž se spojilo.

Krkonošské kyselo jako krémová polévka

Suroviny pro 4 porce:
Chlebový kvásek…........................... 120 g
Máslo. ………………………………. 40 g
Sušené houby. ……………………… hrst
Brambory. ………………………….. 150 g
Cibule středně velká …....……………... 1 ks
Vývar z brambor. ……………….…. 500 ml
Vejce. ………………………...……..... 2 ks.
Kmín
sůl

Příprava kvásku:
Podle receptu zde.

Příprava:

   Brambory nakrájené na menší kostky uvaříme v osolené vodě s kmínem, vodu slijeme do hrnce, ve kterém chceme vařit kyselo (můžeme použít vodu, ve které jsme vařili brambory jako přílohu a část brambor si nechali do kysela).
Sušené houby předem namočíme, není to však nutné a vaříme je do měkka.
Na části másla osmažíme jemně nakrájenou cibuli.
Když jsou houby uvařené, vlijeme k nim kvásek a odstavíme. Kvásek vytvoří sraženinu, přidáme osmaženou cibulku a tyčovým mixérem rozmixujeme do krému.
Osolíme, opepříme, vložíme brambory a dáme provařit.

Na zbytku másla osmažíme vejce na měkkou míchanici. Tu rozdělíme na talíře a zalijeme krémovou polévkou a ozdobíme zelenou petrželkou.

   Dobrou chuť.

 

41002.jpg

 

 

41002_1.jpg

 

 

41002_2.jpg

 

 

41002_3.jpg

 

 

41002_4.jpg

 

 

41002_5.jpg

 

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..