Svátky

Dobré ráno,
dnes je pátek 26.4.2024
svátek má Oto
zítra Jaroslav

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

ROBERT-PIERRE DESNOS
Nezkušený člověk miluje vždy toho, kdo nemá chuť jeho lásku opětovat.

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Potřebujeme:
brambory                       1 kg
uzené maso               500 g
cibuli                                 3 ks. střední
hrubou mouku           200 g
dětskou krupičku         90 g
vejce                                2 ks
sádlo                                2 lžíce
sůl
Postup přípravy:
     Jako první si připravíme náplň. Na lžíci sádla usmažíme dozlatova dvě nadrobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené uzené maso a vše osmahneme. Máme-li část masa tučnější, dáme ji na pánev první a necháme pustit tuk. Náplň necháme vychladnout.
     Těsto připravíme ze studených brambor, vařených ve slupce, které oloupeme, rozmačkáme, nebo nastrouháme na jemném struhadle. Poté přidáme mouku, krupičku, vejce, sůl a prohněteme na vláčné těsto. Toto rozválíme na asi 5 mm silnou placku, kterou rozdělíme na stejně velké díly, do kterých balíme připravenou směs a tvarujeme na kulaté knedlíky o průměru asi 5 cm. Knedlíky vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a necháme pozvolna vařit asi 8 minut.
Ke knedlíkům servírujeme  vařené kysané zelí, mastíme je sádlem s osmaženou cibulkou.
Dobrou chuť.

 

 

2717.JPG

 

 

2721.JPG

 

 

2729.JPG

 

 

2735.JPG

 

 

2739.JPG

 

 

2744.JPG

 

 

2755.JPG

 

 

2759.JPG

 

 

2768.JPG

 

 

2775.JPG

 

 

2777.JPG

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..