Svátky

Dobré poledne,
dnes je středa 7.6.2023
svátek má Iveta a Slavoj
zítra Medard

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

WIESLAW LEON BRUDZIŃSKI
Při diktátu se individuálnost může projevit pouze v pravopisných chybách.

Výtečné ovocné knedlíky

 

Ingredience:

na 4 porce těsta
máslo ……………………… 40 g
dětská krupička …….. 500 g
droždí …………………….. 42 g  
vejce …………………………. 1 ks
hladká mouka …………. 80 g
mléko ……………………. 250 ml
krystalový cukr …………. 80 g
sůl
 
Postup přípravy:
 Z droždí, trochy mléka, malé části krupičky a špetky cukru si připravíme kvásek. Když vzejde, přidáme s dětskou krupičkou, vejce, cukr, mléko, rozpuštěné vlahé máslo, sůl a hněteme, nejlépe pomocí mechanizace. Takto vyhnětené těsto, bude řídké a drobivé, přidáme tedy hladkou mouku a vypracujeme v nelepivé, vláčné a hladké těsto.
     Po kynutí, které trvá půl až jednu hodinu, podle teploty, do těsta balíme ovoce. Zabalené knedlíky necháme chvíli odpočnout a nakynout, pak je vložíme do vařící vody se špetkou soli, na 6 až 8 minut.
Hotové knedlíky ihned napíchneme vidličkou, aby se vypářily.
     Servírujeme je sypané mákem, nebo tvarohem a maštěné rozpuštěným máslem.
Dobrou chuť.

 

 

141.JPG

 

 

 

 

 

141_2.JPG

 

 

141_3.JPG

 

 

141_5.JPG

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..