Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

T. Bernard
Jsou tři druhy mužů, kteří nerozumějí ženám: mladí, dospěli a starci.

Zuby a orgány

"

Je zajímavé dozvědět se něco víc o propojení zubů s orgány našeho těla.Tak například jedničky nahoře mají vztah k ledvinám, dolní k močovým cestám a měchýři. Špičáky signalizují stav jater a žlučníku, předstoličky hlásí stav pankreatu a žaludku, stoličky patří k plicím a tlustému střevu, osmičky mají spojení na srdce a tenké střevo. Většina zubů a dásní k nim přiléhajících má vztah k trávení a zažívání. Lze z toho vyvodit, že obvyklé chyby jsou ukryté v dietě a některé se vztahují k „vodnímu hospodářství“.

Existují tedy dvě cesty, jak se zbavit bolesti zubů a dásní. Jednou z nich je začít pečovat o příslušný orgán, na který zub upozorňuje. Druhou cestou je nechat si zub ošetřit.

V případě řezáků bychom měli projevit starost o ledviny a močové cesty, hlavně chránit je před nastydnutím. Často je při chronických bolestech zubů vhodné zrevidovat jídelníček, eliminovat jídla, která dráždí játra nebo žlučník (třeba v případě špičáků). Je třeba normalizovat vhodnými prostředky trávení a vyměšování.

"

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..