Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JAMES HISTON
Oči jsou v lásce spolehlivější dorozumívací prostředek než ústa, protože ta jsou určena především k líbání, a při něm se mlčí.

Vliv látkových plen na páteř miminka

 

Dobrý den paní Dano,

o zatěžování a deformování páteře při používání látkových plen slyším prvně. Je pravda, že zadečky dětí při používání látkových plen jsou větší, ale když si uvědomím, že naše generace a mnohé starší generace vyrostly na látkových plenách a jejich záda jsou v lepším stavu než u současných dětí a mládeže, tak bych se používání látkových plen nebála.
Nutné je plenu upevnit tak, aby dítě netěsnila, neomezovala v pohybu a byla zapnuta symetricky. Všeobecně platí jak pro látkové pleny, tak pro jednorázové pleny, čím víc jsou nasáklé, tím větší zátěž představují pro páteř a kyčle dítěte. Z čehož plyne, že je nutné dítě pravidelně přebalovat a nenechávat dítě v nasáklé plence. Zároveň je velmi vhodné dítě při přebalování zcela svléknout a dopřát mu po určitou dobu pohyb v nahotě. Dítě je tak aktivnější, čipernější a může se pohybovat v plném rozsahu svých možností bez jakékoliv zátěže, pracuje pouze s vlastní vahou těla.

Hezký den a zdravá záda přeje Ilona

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..