Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MARLENE DIETRICHOVÁ
Žárlivost je vášeň, která horlivě hledá, jaké trápení by způsobila.

Otázka č.352

Ano. Odborníci uvádějí, že jako téměř všechno v životě, má i manželská či milenecká hádka své zákonitosti.
Nejprve je nutné si uvědomit, že konflikty k žití prostě patří a ojedinělé pohádání se není žádná tragédie, se kterou stojí a padá svět. Naopak: dobře vedená „výměna názorů“ by měla pročistit a ozdravit ovzduší ve vztahu, zejména jestliže se účastníci dokážou brzy zase usmířit (nejdéle do 24 hodin).
Na začátku si musíme ujasnit, z jakého důvodu se chceme hádat a v průběhu dialogu usilovat o vyřešení daného problému. Z toho vyplývá jiná věc: neměli bychom odbočovat od konkrétního tématu. Je důležité také nepřipomínat věci z minulosti, protože tím byste si zrovna nepomohli (a zabředli do ještě větších potíží).
Snažte se hádkou projít bez příliš velikých emocí (křikem a pláčem mnoho nedosáhnete), navzájem se neurážejte a neponižujte (třeba byste řekli něco, co by vás později mohlo hodně mrzet) a nepoužívejte „rány pod pás“. Nezatahujte do hádky své rodinné příslušníky (obzvláště ne děti), ani známé, a neodvolávejte se na ně.
Pokud možno se hádejte v soukromí, poněvadž pro okolí byste jen bezplatně„hráli divadlo“. Je – li to třeba, konflikt na čas přerušte (pamatujte, že ráno je moudřejší večera) a i když je to těžké, zmiňujte se též o pozitivních skutečnostech.
Nikdy nezapomeňte, že cílem hádky je najít východisko problému. Navrhne – li jeden z aktérů smír, druhý by to měl respektovat a ne zbytečně „trucovat“.
Jak je patrno, správně se „porafat“ není úplně jednoduchá záležitost, ale není to zase až tak složité, abyste se tomu časem nemohli naučit.
Nicméně Vám přeji, aby bylo takových „mráčků na nebi“ co nejméně.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..