Svátky

Příjemnou noc,
dnes je pátek 26.7.2024
svátek má Anna
zítra Věroslav

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

CLAUDE PROSPER JOLYOT DE CRÉBILLON
Láska, když nalézá příliš mnoho živné půdy, degeneruje.

Otázka č.154

"Být svědkem utrpení někoho, koho hluboce milujeme, je jednou z nejtěžších věcí v životě. Vzhledem k tomu, že uvádíte, že je dcera apatická a plačtivá už přes dva roky a její stav se zhoršuje, jedná se velmi pravděpodobně o klinickou depresí. Klinická deprese má často za následek také neschopnost podniknout samostatné kroky k uzdravení. Druhého člověka ke změně nemůžeme přinutit, ale můžeme změnit sebe. I když s Vámi dcera nežije, jste pořád rodina a tvoříte jeden systém. Když se změní nějaká část v tom systému (třeba způsob komunikace z Vaší strany nebo jiného člena rodiny), Vaše dcera bude muset nějakým způsobem na tu změnu reagovat.
Doporučovala bych Vám se spojit s psychologem v místě vašeho bydliště, už jen proto, abyste i Vy měla v takto náročné situaci oporu. Můžete společně hledat cesty, jakými se přiblížit k dceři, jak otevřít komunikaci třeba trochu jinak, co dělat, čeho se vyvarovat.
Vyhledala jsem pro Vás kontakty na klinické psycholožky a psychoterapeutky v Trutnově. Doufám a přeji Vám, aby vše dobře dopadlo.

PhDr. Eva Jirásková
Adresa: U Nemocnice 83/5
54101 Trutnov
Telefon: +420 499 812 445
E-mail: eva.jiraskova@mstu.cz
Mgr. Jana Cozlová
Adresa: Na Struze 30
54101 Trutnov
Telefon: +420 602 119 926
E-mail: cozlova@tiscali.cz
"

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..