Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

EDUARD BASS
Srdce praská velikášstvím, nikoliv velikostí.

Otázka č.184

Vážený pane,
doufám, že touto dobou je Vám už o něco lépe. V každém případě bych Vám doporučila vyhledat odbornou pomoc, pokud jste již tak neučinil. I ti nejlepší manažeři mají své osobní kouče, králové měli své vezíry a rádce. Myslím, že by pro Vás mohla být spolupráce s psychologem přínosná. Zejména proto, že situace, ve které se nacházíte, se pravděpodobně rozvíjela řadu let. Také uvádíte, že trpíte dlouhodobě depresemi a nedostatkem sebevědomí. Především potřebujete podporu a oporu při hledání své cesty, znovunalezení svého osobního smyslu v životě. Z toho, co jste napsal, mám pocit, že jste někde mezi vší tou tvrdou prací, zodpovědností za rodinu a její zabezpečení nějak ztratil sám sebe.
Pokud chcete více porozumět svému manželství a bojovat o něj, podělím se s Vámi o metaforu, kterou používám velmi často, a kterou můžete aplikovat na konkrétní situaci ve vašem životě a také ji dále rozvíjet. Je to jedno z míst, z kterých můžete začít.
Představte si manželství jako zahradu, na které pracují dva zahradníci – Vy a Vaše žena. Zahrada potřebuje pravidelnou údržbu – okopávání, hnojení, zalévání atd. To, čemu se nevěnuje péče, velmi rychle pustne a upadá. Některé rostliny mohou umřít úplně, někdy se dají zasadit nové. Celá zahrada i její zahradníci se časem vyvíjí a mění. Je mnoho možností, jak a jakou zahradu pěstovat. V podstatě je ale vždy dobré, když pracují oba zahradníci zhruba stejně. V opačném případě čím víc by jeden z nich pracoval, tím více by ten druhý seděl pod stromem se založenýma rukama. Každý zahradník přináší zahradě něco svého. Je fajn, když má každý nějakou svou část, o kterou se stará, a když jsou nějaké části společné. Je zahrada harmonickým celkem nebo jsou prakticky dvě zahrady v jedné? Mají zahradníci společné projekty, na kterých pracují, společné činnosti? Zatím byla řeč jen o práci, ale zahrada také nese plody a/nebo nabízí krásu pro potěšení těla i duše. Užívají si jich zahradníci spolu nebo každý zvlášť? Užívají si jich vůbec? Zahradu manželství nemůže nikdy trvale pěstovat jenom jeden zahradník. Nicméně, pokud chtějí být na zahradě oba zahradníci, mají o ni zájem a chtějí na ní pracovat, dají se s ní někdy dělat i divy.
Všimla jsem si také, že jste velmi zodpovědný a myslíte hodně daleko do budoucnosti. V tomto období by Vám mohlo pomoci zaměřit se na zvládání kratších úseků – den, týden, maximálně měsíc.

Na konec se s Vámi podělím o jedno velmi staré přísloví, které říká: Vždy, když se dostanete na konec cesty a máte pocit, že už je úplný konec, tak jsou vždy ještě alespoň tři cesty.
Přeji Vám, aby jste tu svou cestu našel.
Radmila Fajtová

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..