Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

GEORGE GORDON BYRON
Nic nás nepřibližuje víc k nebi než láska. 

Porucha erekce po operaci prasklé ploténky

Bohužel nepíšete, zda potíže se ztopořením nastaly v souvislosti s operačním výkonem (tzn., že by trvaly již deset let), stejně tak z vašeho dotazu nevyplývá, která ploténka byla operována.
Důležité také je, jestli měl manžel před operací a hlavně po operaci potíže, které by neurologické poškození signalizovaly - zhoršení pohyblivosti, cítivosti, poruchy močení či stolice. Důležitý je časový údaj vzniku potíží ve vztahu k operačnímu výkonu a případné další známky neurologického poškození.
I tak je třeba říci, že porucha erekce má řadu příčin a někdy nejsme schopni přesně říci, zvláště u nemocných s řadou chorob, která příčina k poškození erekce vedla. Jisté je to, že každý desátý muž ve věku nad 21 let trpí poruchou erekce, její výskyt se zvyšuje s věkem. Neméně důležité je, že 80% příčin je organických (poškození srdečně-cévního systému - muži s vysokým krevním tlakem, cukrovkou, po infarktu, kuřáci, s ischemickou chorobou srdeční, neurogenní - muž s roztroušenou sklerózou, porušením míchy, po operacích v oblasti pánve...), pouze 20% má psychickou příčinu.
Muži nevědí, že porucha potence vzniká i v souvislosti s delší sexuální abstinencí. Důležité pro sebevědomí muže i pro zachování partnerského svazku je potíže s erekcí řešit. Doporučuji vám navšítvit sexuologa-androloga a absolvovat vyšetření, na základě kterého bude vašemu muži doporučena léčba. Předpokládám, že sexuolog bude vyžadovat vyšetření a zprávu o zdravotním stavu od neurologa, u kterého jste v péči.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..