Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

LATINSKÉ PŘÍSLOVÍ
Lékař léčí, Bůh uzdravuje.

Otázka č.71

Milý Pavle, je od vás velmi hezké, že se snažíte o porozumění problematice zdravotního postižení Vaší partnerky. Pokud chcete mít přehled o problematice, tak prostudujte všechny dotazy v mé poradně. Nepíšete nic o výšce poranění páteře Vaší partnerky ani o velikosti neurologického postižení. Pokud však pacient, kterého mám v péči, musí nosit pleny, pak to považuji vždy za svoji osobní prohru v péči o pacienta. Pro posouzení poruchy močení vaší partnerky nemám dostatek informací, proto odpovím obecně.
K uniku moči u žen při pohlavním styku může docházet i za normálních okolností zejména při vyvrcholení - orgasmu, avšak u pacientek s poruchami nervového řízení močení je jistě unik pravděpodobnější, a to tím více o co méně dokonale je zavedena péče o močové cesty.
Nejlepší péčí u poruchy nervového zásobení močového měchýře je bezesporu intermitentní katetrizace močového měchýře, která zabezpečí pravidelné a úplné vyprázdnění močového měchýře. Tím klesá pohotovost k nechtěným kontrakcím močového chýře, které nejčastěji k nechtěným unikům moči vedou, močový měchýř po katetrizaci je prázdný a tudíž nemá co uniknout. Pokud by tedy Vaše partnerka byla zavedena na tuto metodu, pak vycévkování před případným pohlavním stykem by z největší pravděpodobností vyloučilo podstatnější únik moči během sex styku.
Problematikou řešení inkontinence moči u pacientů po míšním poranění obecně, a to jak u mužů, tak u žen, se budu zabývat v dalších odpovědích. Jde o problematiku rozsáhlou a ne vždy jednoduše řešitelnou - sledujte nadále poradnu, pokud nebude něco jasné, napište, vysvětlím to blíže.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..