Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

LAËRTIOS DIOGENÉS
Jak může být smrt zlá, když v její přítomnosti o ní nevíme?

Otázka č.72

"Milý Jirko
Každý jedinec má na povrchu svého těla "své mikroorganizmy" pohlavní orgány z toho nevyjímaje. Současně si vytváří ochranné mechanizmy, které tyto mikroorganizmy "drží na uzdě", tak že za normálních okolností mu tyto organizmy nevadí. V případě, že jsou tyto mechanizmy porušeny - například nesprávným mytím viz odpověď z 18. 3. 08, či mechanickým třením, bakterie mohou způsobit dočasné či trvalejší těžkosti. Každý přitom na sobě nosíme bakterie různé a při intimním styku s druhou osobou jí je ve větší či menší míře předáváme. Adaptace na nově přijaté bakterie může trvat různě dlouhou dobu a může být provázena většími či menšími těžkostmi a bývá někdy označována též jako "rýma milenců".
Současně však existují mikroorganizmy, které se přenášejí pouze pohlavním stykem tzv. STD (Sexual Trasmited Diseases). Má je na sobě třetina populace, ale pouze menší části jedinců dělají těžkosti. V závislosti na citlivosti každého jedince buď ihned po styku s osobou, která je na sobě
nosí či s odstupem i řady let po jejich získání v době, kdy dojde k poruše ochranných bariér či obecné imunity. Mezi takové mikroorganizmy patří Ureplasmata, Mykoplasmata, Chlamydie, Gardnerely, Trichomonády.
Poslední skupinou organizmů, která se může mimo jiné v prvé fázi onemocnění projevit příznaky, které uvádíte, jsou někteří původci tzv. pravých pohlavních chorob tj. Kapavky a Příjice čili Syfilisu. Neléčení výše uvedených chorob může vést k závažným poruchám jak bezprostředně, tak zejména v pozdějším období, kdy přecházejí do chronicity, kdy již nepůsobí takové subjektivní problémy, avšak následky mohou být tragické. Šíření pravých pohlavních chorob je trestné, šíření STD je pak spíše nezodpovědné, na "klasické bakterie" druhého partnera je třeba si zvyknout a potížím je třeba čelit zejména správnou hygienou viz odpověď 18. 3. 08.
Pokud je to možné svěřte své těžkosti partnerce a rozhodně navštivte lékaře
ať již kožního či urologa - provedou testy a zavedou terapii, která Vám v každém případě pomůže k překonání těžkostí, ať je příčina jakákoli. V případě, budou-li se těžkosti opakovat i po přeléčení, neváhejte s další návštěvou lékaře. Zpravidla je nutná terapie obou partnerů, i když jeden obvykle nemá zjevné těžkosti.
"

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..