Svátky

Dobré ráno,
dnes je pátek 19.4.2024
svátek má Rostislav
zítra Marcela

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

SAMUEL TAYLOR COLERIDGE
Fantazie není ve skutečnosti nic jiného než druh paměti osvobozené od řádu času a prostoru.

Otázka č.84

Vážený pane, diagnostika a terapie pohlavních chorob jsou poměrně choulostivou záležitostí. Základem správné terapie je přesná diagnostika a ta není možná bez řádných odběrů. Zahájení terapie „naslepo“ může vést k neúčinné terapii a právě ke „zmírnění průběhu“ nikoli k vyléčení a přechodu do chronického stadia, jehož následky pak mohou být tragické. Nasazení antibiotika znemožní správnou diagnostiku tak, že i když je nasazeno antibiotikum nesprávné laboratorní testy již nemusí odhalit původce a pokračování terapie je pak obtížné.
Pohlavní choroby, mezi které kapavka patří, podléhají zákonné ohlašovací povinnosti a jejich šíření je trestné. Povinností každého je nahlásit všechny sexuální kontakty, ke kterým došlo v době možné nákazy tak, aby se zamezilo dalšímu šíření a byl lokalizován a léčen zdroj nákazy.
Výtok z močové trubice přitom nemusí být vždy kapavčitý, často jde o infekci Trichomonádovou , Gardnerelovou, Chlamydiovou, Urea či Mykoplasmatickou v lepším případě o prosté přemnožení kvasinek či běžných mikrobů v důsledku nadměrné „hygienické péče“ viz odpovědi na dotazy z 18.3.08 a 30.9.08. Terapie je přitom vhodná a při uvedených příznacích nutná, i když nejde o kapavčitou infekci. Výše zmíněné infekce mohou vyvolat změny stejně závažné či dokonce závažnější jako kapavka. Terapie těchto infekcí je však odlišná, jak co do užitých léků, tak zejména co do doby jejich podávání – v některých případech i několik týdnů. Předčasné ukončení terapie vede k chronickému průběhu infekcí s následnými škodami, z nichž nejzávažnější jsou neplodnost, zúženiny močové trubice, vlekoucí se záněty prostaty provázené nepříjemnými bolestmi atd. Přitom odklad terapie o několik dní nesnižuje podstatným způsobem výhled na vyléčení. Naopak přesná diagnóza umožní zavedení odpovídající terapie, která vede k relativně rychlému a definitivnímu vyléčení bez následků.
Rozhodně tedy nenasazujte sám žádné antibiotikum a co nejdříve vyhledejte nejbližšího urologa či lépe dermatovenerologa. Do té doby se omezte na péči v duchu doporučení z odpovědi 18.3.08

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..