Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JOHN BARRYMORE
Gentleman je muž, který uhodne, na co žena myslí, a přesto ji nedoprovází domů.

Otázka č.185

"Milá Hanko a mnozí ostatní, kteří jste mne v posledním půlroce zahrnovali podobnými otázkami. Početí je velmi náhodný přírodní jev. Mnoho párů se o něj snaží souloží a po léta nic. Najedou, když už se ani nesnaží, k otěhotnění dojde. Existuje celá řada faktorů, které možnost početí ovlivňují. Jedním z faktorů je množství spermií v ejakulátu, dále životaschopnost spermií a schopnost odolávat vlivům zevního prostředí. Tyto vlastnosti jsou různé u každého muže a i u každé jeho spermie. Nosným prostředím pro spermie je ejakulát - sperma. Je tvořen látkami, které jsou optimální pro výživu spermií a jejich pohyb. Ejakulát má alkalickou chemickou reakci. Moč, povrch kůže a patrně také chlorovaná voda mají obvykle reakci kyselou a nejsou tedy vůči spermiím přátelské - spermie zde rychle hynou.
Avšak nelze nikdy zaručit, že zahynou všechny a dostatečně rychle tak, aby se nějaké, jediné z mnoha tisíc přítomných, nepodařilo tuto nepřízeň přežít a být příčinou početí.
Spermie jsou obvykle součástí ejakulátu, tekutiny, která rytmicky vystřikuje z močové trubice při pohlavním vyvrcholení. Bohužel mohou být přítomny i prostatickém sekretu, který lze získat i bez vyvrcholení například zatlačením na prostatu a mohou se vyskytovat i tzv. preejakulátu - tj. tekutině, která vytéká z močové trubice při pohlavním vzrušení ještě před vlastní ejakulací, jejíž podstatou součástí je sekrece ze žláz v močové trubici a kolem ní. Sem se mohou dostat při předchozích ejakulacích a to i masturbací, zvlášť, pokud se partner po ejakulaci nevymočí. Výše uvedené podporuje známý fakt, že i po přerušení chámovodů tj. trubic, které přivádějí spermie z varlat, se ještě po několik ejakulací vyskytují v ejakulátu životaschopné spermie.
Každá antikoncepční metoda včetně Vámi uvedené HA (hormonální antikoncepce) má své procento selhání. Je však samozřejmě lépe užívat antikoncepci nějakou než žádnou.
Z výše uvedeného je tedy patrné, že možnost otěhotnění ve Vámi uvedeném případě rozhodně vyloučena není, avšak je velmi málo pravděpodobná. Vzhledem k tomu, že při milostných hrátkách je obvyklé, že se partneři méně kontrolují, doporučil bych vám rozhodně užívání antikoncepce a nespoléhal bych se pouze na účinky chlorované vody ani
na "nevyvrcholení" partnera.
"

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..