Svátky

Příjemnou noc,
dnes je pátek 26.7.2024
svátek má Anna
zítra Věroslav

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JEAN-GALBERT DE COCTEAU
Opravdové mládí je vlastnost, které lze nabýt jen s lety.

Předčasná ejakulace

Milá Lenko!
Váš dotaz jsem vybral z velkého množství podobných, kterými jsem zavalen, protože nejlépe vystihuje trable partnerů potýkajících se s tímto problémem. Příčin předčasného výronu semene, který je též nazýván předčasnou ejakulací či latinsky - ejaculatio praecox nebo anglicky - Premature ejaculation, je celá řada. Vlastní jev rychlé ejakulace není v přírodě ničím neobvyklým a nevýhodným. Naopak rychlá ejakulace dává možnost oplodnění dříve, než přijde nepřítel a vede tak k zachování rodu. V lidské – civilizované společnosti se však paradoxně stává „nevýhodou“ a je považována za nežádoucí, i když znám partnerky, které naopak rychlou ejakulaci preferují a „rychlí“partneři je plně uspokojují.

Jednou z příčin předčasné ejakulace mohou být anatomické nedokonalosti penisu, zejména utváření uzdičky či předkožky, které mohou vést k většímu dráždění při styku a tím k rychlejšímu vyvrcholení. Přítomnost zánětu močopohlavního ustrojí, zejména chronického, může působit podobným mechanizmem.

Nedostatečná sexuální zkušenost a s ní spojené přílišné soustředění se na sexuální akt, zanedbání předehry, přílišný spěch partnerů …., to jsou všechno faktory, které se podílejí na předčasném výronu semene zejména u mladých mužů - párů. Mnoho z nich na situaci reaguje podobně, jak popisujete u svého partnera - depresí, sebeobviňováním a odmítáním pomoci druhých a to jak milujícího partnera, tak odborníka - sexuologa, androloga. Vzniká tak bludný kruh kdy další styk je očekáván s obavami, které nejen že stav nezlepší, ale vedou k dalšímu selhání a případně k odmítání styku vůbec. Jak tedy z bludného kruhu ven?

V prvé řadě je vhodné si o problému promluvit. Ujistit partnera, že jakákoli ejakulace i ta předčasná je pro Vás důkazem jeho lásky a snažit se společně trpělivě měnit taktiku milování s důrazem na předehru, nekoitální praktiky, užití prvků například tantrického sexu, opakované ejakulace……..

S věkem a zkušenostmi se stav většinou postupně upravuje. Tam, kde obtíže přetrvávají, je možno zkusit užít speciálních sexuologických tréninkových technik či je možno situaci ovlivnit podáním léků, a to jak různých lokálních prostředků, které mají za úkol zmenšit citlivost penisu, tak léků, které ovlivňují dráždivost mozkových center a tím mohou ejakulaci oddálit či dokonce úplně znemožnit. Žádný z běžně užívaných léků však není suverénní a proto je stále hledán lék „Ideální“.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..