Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

T. Bernard
Jsou tři druhy mužů, kteří nerozumějí ženám: mladí, dospěli a starci.

Otázka č.209

Váš dotaz je velmi zajímavý a to i ve vztahu k pacientům po úrazu míchy. V posledních desetiletích panuje u převážné většiny lékařů názor, že sexuální zdrženlivost není nic zdravého a aktivita je doporučována jak ve smyslu stimulace erekce, tak v dosažení ejakulace a to vcelku bez omezení - obecně čím častěji tím lépe. Pacienti po úrazu míchy mají v důsledku přerušení nervových drah narušenu jak schopnost erekce, tak zejména ejakulace (v 93%) se všemi nepříznivými důsledky, tak jak bude uvedeno níže.
S každou erekcí dochází k lepšímu okysličování tkání penisu. Dostatek kyslíku brání stárnutí tkání penisu. Při nedostatečném zásobení kyslíkem dochází, ke snižování elasticity tkání, která pak mechanizmem tzv. venózního úniku vede k postupné ztrátě kvality erekce – penis přestává mít původní tuhost a po ztopoření dochází k ochabnutí během styku či ještě před ním.
Pokud se týká ejakulace, tak zdrženlivost též není na místě. Sperma je tvořeno v převážné většině výměšky prostatických žlázek, z menší části pak obsahem semenných váčků a žláz kolem močové trubice a pouze malou část představují spermie produkované ve varlatech a shromaždované v nadvarlatech. Složení spermatu poskytuje ideální půdu pro množení bakterií. Pokud se sperma pravidelně nevyprazdňuje, orgány sníží jeho produkci a současně se snížením této funkce se sníží jejich prokrvení. Snížení prokrvení vede k horšímu zásobení tkání buňkami a látkami, které se podílí na obranyschopnosti a snadněji dochází ke vzplanutí infekce pro kterou, jak již bylo výše řečeno, sperma je ideální živnou půdou. Infekce má pak podstatný vliv na kvalitu spermatu a chování dolních cest močových, zejména u pacientů s traumatickým míšním postižením, případně je zdrojem dlouhodobých nepříjemných bolestivých pocitů v malé pánvi a perineu u pacientů ostatních. Lidově řečeno - voda v rybníku zahnívá, zatím co v bystřině je čistá a zdravá.
Z výše uvedených důvodů Vám doporučuji dohodnout se svojí partnerkou na nějaké formě „řízené ejakulace“ či prostě podvádět a masturbovat někde bez jejího svolení. Obojí by naopak mohlo přinést ve Vašem submisivním vztahu další oživení. Například ejakulace na povel či případný trest za ni, pocit „zakázaného ovoce“ z masturbace potají či vzrušení z kajícného doznání za ni apod.
Metodám vedoucím k prevenci komplikací z anejakulace u pacientů s postižením míchy se budu věnovat samostatně v některé z dalších poraden


Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..