Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

PYTHAGORAS ZE SÁMU
Poznáš, že lidé sami si působí všechny své strasti. 

Otázka č.385

Vážení, ejakulace přes zavedený permanentní močový katétr (PMK) je možná. Na světovém sexuologickém kongresu v Goteborgu byla presentována dokonce možnost soulože se zavedeným PMK. V případě pacientů s přerušením míchy zavedení PMK užíváme k zabránění zpětného toku semene do močového měchýře tzv. retrográdní ejakulace při provádění tzv. elektroejakulace – dosažení ejakulace pomocí stimulace elektrickým proudem. Balonek katétru přitom slouží jako jakýsi „špunt“ v hrdle močového měchýře a ejakulát tak nemůže vystříknout do močového měchýře a musí vytéct kolem močového katétru navenek močovou trubicí. Pokud balonek dostatečně neutěsní hrdlo močového chýře dojde k výronu semene do močového měchýře (retrográdní ejakulaci), ejakulát mléčně zkalí moč a odchází společně močovým katétrem.
Přesto je ejakulace se zavedeným močovým katétrem naprosto krajní a velmi nepraktickou možností. Daleko jednodušší je volit vyprazdňování moči takovým způsobem, který umožní bezproblémový pohlavní styk a ejakulaci. Derivace moči PMK s sebou mimo obtíží s ejakulací přináší celou řadu komplikací, které si pro závažnost problému dovolím znovu zopakovat, i když jsme o nich mluvili v minulých odpovědích. Jedná se o nejméně vhodný způsob derivace moči ze všech jiných známých způsobů derivace. Každé cizí těleso trvale zavedené v močových cestách je osídlené infekcí, která, zejména v kombinaci s mechanickým drážděním, může vést k rozšíření infekce zejména na pohlavní žlázy a močovou trubici. Výsledkem je zánět prostaty, nadvarlat , varlat a zejména vznik zúženiny močové trubice. Proto je snaha, zejména u mladých perspektivních jedinců, ponechávat PMK po co nejkratší dobu (48 hod až max. několik dní) a poté, trvá-li potřeba nepřirozeného vyprazdňování močového měchýře, přejít na režim sterilní intermitentní autokatetrizace(SIK) nebo zavést epicystostomii.
V případě quadruplegiků (lidí s ochrnutím všech končetin) lze po ověření tlakových poměrů dolních močových cest a snížení uzavíracího tlaku hrdla močového měchýře přejít na kondomovou drenáž.
Obraťte se proto na ošetřující lékaře a konsultujete optimální variantu vyprazdňování moče.
Pokud setrváte v pokusech o ejakulaci se zavedeným PMK je v prevenci komplikací vhodné, aby zejména při dlouhodobém zavedení katétru byla ejakulace zakryta podáváním antibiotika a katétr byl zaveden dostatečně tenký tak, aby sperma mohlo kolem katétru při ejakulaci volně odtékat jinak zejména při zachované cítivosti je ejakulace bolestivá a je zvýšené nebezpečí vzplanutí zánětu močové trubice event. vývodných pohlavních cest a pohlavních orgánů.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..