Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

DENIS DIDEROT
Láska je dobrá večeře a špatné zažívání.

NOVÁ GUINEA

8. 9. čtvrtek

Spalo se nám dobře (a dlouho) a tak jsme pospíchali na snídani. Posnídali jsme asi s 2 hod. zpožděním, stále si nemůžeme zvyknout, že tady čas nic neznamená. Informace, že snídaně bude v půl osmé, znamenala půl desáté. Po snídani nás vezli do „města“. Ale bylo to jen pár kroků od hotelu.
Je to neskutečná díra, jak vystřižená z filmů z Divokého západu, všude mříže, asi tu opravdu není moc bezpečno, jak říkali. Město má dvě banky, dva supermarkety a jeden trh. V bance to bylo veselé. Jak jsem psala byly tam dvě. Obě jsme obešli, abychom se vrátili k té první, která měla horší kurz.
Nějak jsme to špatně spočítali, mě to bylo naprosto jedno, už jsem se totiž viděla u vody, tedy ve vodě. Akce výměna peněz trvala přes hodinu a to jme měnili pouze 1 000 USD. Každou bankovku zapsali ručně, oboustranně ofotili každou zvlášť, pak všechny dohromady a opět něco psali ale upozorňuji, že vše náležitě pomalu a když bankovky dávali znova do kopírky, potom chtěli kopii pasu, pak originál a tak jsme si začali stěžovat.
No jinak bychom tam asi měnili do teď, ale stejně to trvalo ještě asi 20 minut. Trochu jsme prozkoumali trh, který byl převážně betelový, ale měli i vše ostatní, hlavně ještě cigarety a ovoce. Ale betel tam byl i jako velkoobchod. Kupovali se celé větve a ty se prodávaly dál.

Po krátkém odpočinku jsme šli na procházku nad město. Docela kopec, ale byl krásný výhled, jen ty všude přítomné odpadky kazí dojem. Stále jsem si nezvykla, že je to tam běžné, je to hrůza. Lidé jsou milí, zdravili nás a chtěli se fotit a ještě za to děkovali a ne že chtěli peníze jako ve Wameně.
Město je malé, zátoka a pláž malebná.

 

 

36_-_trh.JPG

Tak vypadá místní trh

 

36_a_betel._oříšek.JPG

Betel, oříšek

 

36_c.JPG

 

 

36_d_vlajka_PNG.JPG

Vlajka

 

36_e_malý_prodavač.JPG

Malý prodavač

 

36_f_přírodní_garáž.JPG

Přírodní garáž

 

36_g_páni_kluci.JPG

Páni kluci

 

36_h_krásné_keře.JPG

Příroda je tu kouzelná

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..