Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Paula Deen
Láska je slepá, ale manželství vám dokáže otevřít oči.

NOVÁ GUINEA

28. 9. – středa

Na golfovém hřišti se skutečně klokani pásli (golf nehráli). Byla to rodinka s odrostlejším potomkem, maminka měla jistě v kapsičce už další mimino, ale to asi ještě spinkalo. Teď budu „chytrá“, v Austrálii jsem již byla a tak to mám nastudované.
Klokaní máma dokáže oddálit porod mimina až do doby, než bude mít prázdnou kapsu a přestane kojit předcházející mládě – to se ale stále snaží si tam alespoň strčit hlavičku a trochu si cucnout, ale matka ho odhání. „Odskočí“ si porodit kousek od ostatních, ale to není žádná námaha, není to ještě skoro žádný klokánek, je to takový růžový tlustý červíček, který má za úkol se co nejdřív dostat přes chlupy do kapsičky a tam se uvelebit a najít si mlíko. No a zase mají klokaní chlapi možnost si znova užít, tedy pokud si ho dáma vybere a březí je tak dlouho, dokud se kapsička neuvolní. J
e to skoro neuvěřitelné.
Viděli jsme ještě další dva klokany, ale dost z dálky a to je vše. Konečně jsme dorazili na plánované místo. Jsme v Whitedays. Je to přístavní město, měl to být potápěčský ráj, ale více se tu šnorchluje, potápění se prý přesunulo více na sever, ale to už není v našich možnostech tam dojet a vrátit se na odlet do Brisbane, odkud letíme do Prahy.
Něco jsme ale přeci našli a tak se potápět přeci jen budeme. Pořádají se tu zajímavé třídenní plavby s potápěním, ale my máme jen 1,5 dne, pozítří odpoledne musíme vyjet zpět.
 
 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..