Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MARCUS TULLIUS CICERO
V penězích je mocná záštita.

Pravidla pozitivního sobectví

 

Většina z nás určitě bude souhlasit s názorem, že sobectví (zvláště to dohnané do extrémů) není zrovna dobrý povahový rys. Ale být pozitivním sobcem je něco jiného. A jak se vám knížka, kterou dnes představujeme, snaží ukázat, nemusí to být vůbec na škodu.

   Tato vlastnost má svá pravidla – postupně se s nimi seznámíte a také se dovíte, jaké mají výhody.

   Například hned první pravidlo v sobě zahrnuje jádro celého pozitivního sobectví, další kapitola se orientuje na vztahy s okolím… Autorka v knize poukazuje na staré známé pravdy, že každý neseme zodpovědnost za svůj vlastní život a každá velká cesta ke změnám začíná prvním krokem. Dočtete se i to, že je třeba mít radost z každé maličkosti, která se povede; nebo zde najdete návod, jak správně formulovat svá přání, aby se splnila. Také je tu zmínka o tom, že je prospěšné dělat dobré skutky (což se pak mnohokrát vrátí) a vážit si osobních přátelství.

   Pisatelka tohoto zajímavého dílka původně pochází z Moravy; kromě dalších aktivit také přednáší na vysoké škole a spolupracuje s časopisem zajímajícím se o jógu. Věří, že nic není náhoda, i tomu, že sny se plní. Její útlou publikaci vydalo nakladatelství Grada koncem roku 2014. Zakoupení by tedy nemělo představovat žádný problém.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..