Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

G.B.Shaw
Je lépe ženu rozčilovat než nudit.

Víme si rady s duchovními potřebami nemocných?

Dnes vám představujeme knížku, která více než široké veřejnosti je určena spíše kaplanům a dobrovolníkům starajícím se o lidi na samém konci jejich života.

 

   Autorka zde objasňuje, jaké jsou spirituální potřeby těchto osob (vedle základních biologických, psychologických a sociálních) a kterak je zjistit (tady je velice důležité umění naslouchat). Popisuje nelehkou práci kaplanů i dobrovolníků v nemocničních zařízeních a seznamuje zájemce s kvalifikačními předpoklady na tato poslání (i s etickým kodexem, jímž se řídí). Také se zmiňuje o prevenci syndromu vyhoření - ten se totiž v takových záležitostech může docela často objevovat. A samozřejmě tu najdete i jiné užitečné rady.

   Tvůrkyně této ojedinělé publikace iniciovala hospicové hnutí v České republice, založila první hospic a velkou část svého života zasvětila péči o umírající. Má tedy v uvedené problematice bohaté zkušenosti. Její dílko vydalo nakladatelství Grada v roce 2012 a i v současné době jej najdeme na našem knižním trhu. Jistě je velice potřebné.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..