Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Rochefoucauld Francois Duc de la
Nikdo není tak nešťasten, ani tak šťasten, jak si namlouvá.

Zdokonalte si paměť

Zjistili jste, že často zapomínáte – a začíná vám to povážlivě komplikovat život? Nezoufejte. Nyní představujeme knížku, která by vás měla těchto problémů zbavit. Je totiž zaměřená na zdokonalení a posílení paměti.

   Obsahuje velké množství různých návodů a tipů, jak si tuto sféru zlepšit.

   Úvodem autorka seznamuje čtenáře s tím, co to paměť je, jak funguje a proč vlastně zapomínáme. Dále například objasňuje pojmy krátkodobá a dlouhodobá paměť; pomocí jednoduchého cvičení zjistíte, zda se umíte soustředit a naučíte se, jak si lépe zapamatovat třeba jména, tváře nebo čísla. Ke konci knihy se dočtete, jakým způsobem ovlivňuje paměť věk a o důležitosti spánku i relaxačních technik. Prostě zjistíte, že paměť se dá cvičit a zbystřovat – a to i některými druhy jídla (ale jiné potraviny jí naopak škodí).

   Uvedenou knihu napsala známá americká odbornice na výzkum vědomí a zdravý životní styl, držitelka několika akademických ocenění. Dílko bylo vydáno jako obrázkový průvodce nakladatelstvím Knižní klub v roce 2013. Je však stále na trhu a tedy dostupné pro všechny zájemce.


Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..