Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

CHARLES DICKENS
Vše, co stojí za to, aby bylo vykonáno, stojí za to, aby bylo vykonáno dobře.

Nemoc jako symbol

 
Dnes vás seznamujeme s velice užitečnou knihou vhodnou pro všechny, kdož se více zajímají o zdravotní témata. Zabývá se totiž psychosomatikou – přesněji psychologickým významem různých onemocnění lidského organismu.

 

   V úvodní části se dočtete o jednotlivých tělesných orgánech a jejich symbolickém smyslu i úkolech z hlediska psychologie. Tak například zjistíte, že kůže představuje útvar určený také ke zprostředkování kontaktů i něžností a jejím posláním je rovněž tvořit jakýsi obranný štít našeho těla.

 

   Druhá (mnohem obsáhlejší) sekce pojednává o nemocech (včetně jejich tělesných i duševních příznaků) a následné možnosti uzdravení. Celkem je zde uvedeno přes 400 druhů chorob, které jsou řazeny podle abecedy – takže si každý snadno najde tu, jež potřebuje.

 

   Publikaci napsal známý, původně německý lékař a psychoterapeut jako pokračování svého úspěšného díla. Kromě jiného pořádá (vždy s velkým ohlasem) četné semináře a přednášky. Tento jeho zatím poslední písemný počin byl vydán nakladatelstvím Cpress v loňském roce; takže pro zájemce je stále velmi dobře dostupný.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..