Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MAURICE BARRÉS
Muž má jedinou bezpečnou lásku - lásku své matky.

Průvodce moderním světem pro dědečka a babičku

Abab.jpg

   Dnes vám představujeme knížku, která může být dobrým pomocníkem pro mnoho seniorů. Zabývá se totiž mimo jiné i moderními technologiemi – a ty často bývají pro starší osoby jednou velkou obávanou neznámou.

   V prvních dvou kapitolách se dovíte o nejnovější technice a internetu, jež jsou dnes již nedílnou součástí našeho každodenního života. Vše je tu podrobně vysvětleno (i na příkladech) – což by mělo zbavit některé starší lidi strachu z těchto vymožeností nynější doby. V další části knihy se dočtete o četných nebezpečích a nástrahách, číhajících na naše dříve narozené spoluobčany v různých podobách (ať už se jedná například o tolik diskutované předváděcí akce, problematiku půjček či záležitostí okolo různých podomních prodejců i obchodníků s energiemi).

 

Předposlední úsek publikace se zabývá prevencí kriminality – tady jsou uvedeny důležité rady, jako třeba jak se chránit před okradením nebo kterak se vyhnout podvodu. Najdete zde i zmínku o násilí, které bývá na starých lidech často pácháno, a následně v závěru příručky i četné možnosti a kontakty na místa, jež v těchto případech mohou hodně pomoci (namátkou zmiňme Bílý kruh bezpečí či Radu seniorů ČR).

   Tuto nanejvýš užitečnou publikaci, napsanou ve spolupráci s linkou důvěry Senior telefon, vydalo nakladatelství Cpress koncem roku 2013 a i nyní je stále k dostání.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..