Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

ALIGHIERI DANTE
Láska dovede pohnout Sluncem i hvězdami.

Emoční inteligence

Možná už jste se tímto pojmem v životě setkali. Jestliže se chcete dovědět více, pak je dnešní knížka pro vás jako stvořená.

 

   Autorka ji rozdělila do dvou na sebe navazujících částí. Nejprve se dočtete něco o chápání emocí a jejich souvislostech s emoční inteligencí (EQ) jako takovou. Lze zde také zjistit, jaká je právě ta vaše EQ a co jsou to emoce neverbální (a že se jich takto projevuje 93 %). Další kapitoly se zabývají tématy, jako je zvládání svých vlastních emocí i emočního rozpoložení ostatních lidí.

Dočtete se rovněž velice užitečné rady týkající se pozitivního přístupu k životu i k emocím samotným; dále zjistíte, že čím větší je emoční inteligence, tím více máte naději na úspěšné zvládnutí dobrých i těch horších životních etap. A v neposlední řadě je tady uvedeno, že emoce a nálady jsou dva rozdílné pojmy – nálady totiž mají delší trvání (zatímco emoce bývají krátkodobé a na rozdíl od nálad dost intenzivní).

 

   Tuto poučnou knížku napsala britská odbornice s mnohaletými zkušenostmi v oblasti osobního rozvoje (a všeho, co s ním souvisí). Publikace byla vydána nakladatelstvím Grada teprve v září letošního roku, takže zajisté nebude problém ji sehnat. Skutečně může hodně pomoci.

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..