Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

KAREL ČAPEK
Štěstí nepochází z velikosti života, ale z jeho malých a osvěžujících věcí, které se musí pěstovat a vyhledávat... Ostatně - štěstí nemusí být ničím veselým a blaženým, jsem si skoro jist, že štěstí mohou být velká a tragická jako umělecká díla.

Všímavost

Knížka, kterou dnes představujeme, může být ve vašem životě skvělým rádcem. Zabývá se totiž velmi jednoduchým cvičením myšlení – a tím je všímavost.

 

   Úvodem se dovíte, jaký je původ a podstata tohoto jevu, jež je velkým pomocníkem pro velmi zaneprázdněné lidi. Také zjistíte, jak souvisí s duševní stránkou a rovněž třeba i s nepříjemnými emocemi, jako je strach, úzkost a zármutek, anebo naopak s vděčností či laskavostí a velkorysostí. Samozřejmě tu najdete i jiné užitečné rady… Toto všechno by vám mělo posloužit kupříkladu k posílení komunikačních dovedností, vyššímu výkonu a tím pádem i k méně stresujícímu životu - a z toho vyplývajícímu většímu pocitu štěstí.

 

   Publikaci sestavila dvojice známých a zkušených anglických psychologů, kteří už dopomohli mnoha lidem k lepší existenci. U nás byla vydána nakladatelstvím Grada v létě tohoto roku; takže je stále na trhu.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..