Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

JOSEPHINE BAKER
Co je pravá láska? Zamilovat se do toho, co tvým smyslům na první pohled nezalichotilo.

Lži a mýty o tom, co jíme

Pravda o soli, cukru, tuku a především o lepku

 

Anotace:

Čemu máme věřit? Komu máme věřit? Měli bychom jíst maso, nebo ne? Libové maso, nebo tučné maso? Vznikají při grilování karcinogeny? Zabraňuje brokolice vzniku rakoviny? Jsou umělá sladidla bezpečná? Můžeme pít z plastových lahví? Snižuje běhání riziko vzniku rakoviny?


Pravda o tom, co jíme, není příliš romantická. Žádní stravovací démoni nebo zázračné léčby neexistují. Žádná rajská minulost nikdy nebyla – ani ušlechtilí divoši, zázračné elixíry, dokonce ani žádná pořádná dieta. Démony jsou výživoví poradci a panikáři, kteří vás nakazí svou úzkostí, neustálým objevováním nových toxinů a skrytých zabijáků, načež vám nabídnou rady, jak vás zachrání ze stravovacího pekla, které oni sami vytvořili…


Celý život nám je předhazováno, že musíme omezit příjem potravin a jídla, které milujeme, abychom zhubli a byli zdraví, Jenže tyto strachy z jídla jsou založeny na mýtech, nikoli na vědě – a pravda vás jistě překvapí a osvobodí!

„Účinná vyvažující síla ke strachuplné štvanici a falešným slibům, kterými lidstvo zásobují senzacechtiví pseudovědci. Tato kniha by se měla stát základním čtením pro každého, kdo uvažuje o dodržování restriktivní diety, a pro všechny odborníky na výživu.“
– Peter Gibson, MD, ředitel gastroenterologie v Alfredově nemocnici a na Monash University
***
„Levinovitz nám ukazuje, jak se můžeme účinně zbavit strachu z toho, co jíme. Každý, kdo se skutečně zajímá o výživu, by si měl tuto knihu přečíst a navrátit se tak zpět k potěše z jídla.“
– Philip Zeitler, MD, PhD., profesor pediatrie na Lékařské univerzitě v Coloradu



Autor sám o sobě:


Působím jako profesor religionistiky na Univerzitě James Madison. Moje akademická činnost se zaměřuje zejména na myšlenky klasické Číny, filozofii hry a prolínání náboženství a medicíny. Jako vysokoškolský student jsem studoval filozofii a religionistiku ve Stanfordu, doktorský titul z religionistiky a literatury jsem získal na univerzitě v Chicagu.
Své články pravidelně publikuji v periodikách jako The Atlantic, Slate, Wired, The LA Review of Books, The Believer a The Millions a dále také v nejrůznějších akademických novinách a časopisech.
Žiji v Charlottesville ve Virgínii se svojí manželkou, dcerou a kočkou. Napodobeniny sýru jsou mým stravovacím tabu.

 

 

Autor knihy : Allan Levinovitz


Autor anotace: Nakladatelství GRADA

 

Logo_GRADA.jpg

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..