Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

OSCAR WILDE
Když jsme šťastní, jsme vždycky dobří, ale když jsme dobří, nemusíme být vždycky šťastni.

Více než 100 cvičení pro zklidnění a prožívání přítomnosti

Víte, jak o mnoho procent zlepšit svůj život? Důležité je žít přítomností! Že to dost dobře neumíte? Pak právě pro vás je tu dnešní knížka.

 

   Ukáže vám spoustu návodů a technik, které pomohou více přítomnost prožívat a dokonale se soustředit na dané okamžiky. Obsahuje mimo jiné rady, jak si uvědomit sám sebe v současných chvílích; k tomu se třeba dočtete, kterak se zbavit obav, úzkosti nebo závislosti. Je zde také uvedeno (a možná jste o tom už někdy slyšeli), že je vhodné stýkat se s pozitivními lidmi – a škarohlídům se vyhýbat. Autorka rovněž prozrazuje, že si máte pěstovat pevnou vůli (a jak na to), být soucitní a nenechat se rozptylovat. Také bývá dobré být většinou alespoň trošku aktivní a zahánět nudu (která je velkým nepřítelem některým z nás); a při jakékoli náročné činnosti si nepřipouštět myšlenky typu „nedokážu to“.

 

   Zkrátka zde najdete celou řadu konkrétních tipů, jak vnímání přítomnosti zkvalitnit a tím si užívat život co nejvíce to jde.

 

   Knížku napsala zkušená britská psycholožka a vydalo ji nakladatelství Grada na jaře letošního roku, takže jistě nebude problém si ji opatřit. Opravdu za to stojí.

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..