Svátky

Příjemnou noc,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

MARINA IVANOVNA CVETAJEVOVÁ
Žít! A jednat tak, aby i ostatní žili.

Ministerstvo zdravotnictví se po roce opět otevře veřejnosti

Historicky druhý Den otevřených dveří Ministerstva zdravotnictví se uskuteční 28. září 2019 od 9:00 do 16:00 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na komentované prohlídky historické budovy a bohatý doprovodný program. Den otevřených dveří proběhne za aktivní účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, který společně se svými náměstky osobně provede veřejnost svou kanceláří a přiblíží činnost ministerstva.

Program Dne otevřených dveří bude obsahovat zhruba hodinové skupinové prohlídky historické budovy Ministerstva zdravotnictví s výkladem, které budou probíhat přibližně každých dvacet minut. Návštěvníci nahlédnou například do kanceláře ministra a jeho náměstků, do původního ministerského bytu, velké zasedací místnosti nebo protiatomového bunkru ze 70. let minulého století. Prohlídky budou proloženy krátkými prezentacemi o agendě ministerstva a jeho přímo řízených organizací. Veřejnost se také dozví informace o činnosti Státního ústavu pro kontrolu léčiv, Státního zdravotního ústavu a Ústavu zdravotnických informací a statistiky.

Jsem velmi rád, že opět po roce otevřeme naše ministerstvo lidem. Pro veřejnost je to skvělá příležitost podívat se do prostor, kde se psala a stále píše historie našeho zdravotnictví. Srdečně všechny zvu na prohlídku a těším se na nová setkání, uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Den otevřených dveří nabídne také bohatý doprovodný program. Pro návštěvníky bude připravena zdravotní zóna, kde mohou absolvovat například vyšetření zraku, znamének či měření tlaku. K dispozici bude také výživová poradna, poradenství pro odvykání kouření, prevence v oblasti onkologie včetně nutričního poradenství, technika čištění zubů a další. Zdravotní zóna bude zajištěna mimo jiné odborníky z Všeobecné fakultní nemocnice, Nemocnice Na Bulovce, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a Fakultní nemocnice v Motole. Vstup je pro veřejnost zcela zdarma bez nutnosti předchozí registrace.

Ing. Gabriela Štěpanyová
ředitelka Odboru komunikace s veřejností

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..