Svátky

Příjemnou noc,
dnes je neděle 19.5.2024
svátek má Ivo
zítra Zbyšek

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

FRANTIŠEK BRANISLAV
Usměj se, lásko, třeba slzami, když jméno vepsali jsme ke jménu, my dnes to zlaté slunce nad námi vzali jsme do našich prstenů.

Dobročinná aukce uměleckých děl - Domácí hospic Jordán

V roce 2010 připravil Pavel Klíma Dobročinnou aukci uměleckých děl, jejíž výnos tehdy pomohl „rozjet“ činnost Domácího hospice Jordán. Po třech letech, v roce 2013, proběhl druhý ročník a v roce 2016 ročník třetí. Tříletá frekvence konání aukcí je vzhledem k náročnosti organizace a výjimečnosti celé akce optimální a díky pracovnímu úsilí a nadšení organizátorů Pavla Klímy a Pavla Talicha můžeme tříletou tradici dodržet a pozvat vás na již 4. ročník Dobročinné aukce!

Letos se vracíme do Tábora. Aukce proběhne v neděli 8. prosince v hotelu Palcát v Konferenčním sále Jordán v 1. patře. Dražit se začne v 16:00 hodin. Dražená díla si můžete prohlédnout na webu Galerie Malšice nebo v hotelu Palcát v den konání aukce od 15:00 hodin. Adventním podvečerem a večerem vás provedou moderátoři Kristina Vrkočová a Pavel Klíma a krásu celé akce podpoří hudební vystoupení smyčcového kvintetu Binquet. Patronkou Dobročinné aukce je paní Olga Sommerová, která přislíbila účast. Veškerá díla byla do aukce věnována bezplatně a celý výtěžek bude použit na provoz domácího hospice.

 

Videopozvánka

 

Zúčastnit dražby se může každý, kdo si zakoupí dražební číslo s katalogem děl (50 Kč).  Dražit může fyzická i právnická osoba. Ale můžete se přijít jen podívat a užít si atmosféru a pobavit se. Platbu za vydražené položky můžete provést na místě hotově nebo platební kartou. Darovací smlouva vám bude vystavena na částku, která bude převyšovat vyvolávací cenu.

Přijďte, tato akce se pořádá pouze jednou za tři roky a každý nový ročník je lepší a lepší.
Děkujeme všem autorům uměleckých děl za jejich poskytnutí a Pavlou Klímovi a Pavlu Talichovi za zorganizování dalšího ročníku Dobročinné aukce.

 

Podzim na podporu hospice

Většinou bývá obdobím pro benefice a podporu potřebným čas předvánoční. Čas, kdy chceme obdarovávat nejen své blízké, ale pomoci či udělat radost i jiným, třeba i nám neznámým.
 

Pro nás nečekaně adventní čas začal již v září, hned po Dobročinném běhu a Benefiční přehlídce klobouků divadla Množiny. Na svátek svatého Václava (ostatně kdy jindy), pořádal táborský 42. mechanizovaný prapor „Svatováclavský“ již druhý ročník Svatováclavského pochodu na uctění památky patrona praporu. Tento pochod z Tábora na Blaník má ještě další rozměr – vojáci startovné věnují vybraným neziskovým organizacím. A letos se pochodovalo i pro náš hospic a organizaci I MY, o. p. s.

Nesmíme zapomenout ani na Plánské skauty. Každý rok se účastní Svatováclavských trhů se svými vlastnoručně vyrobenými výrobky a tvořivými dílničkami a i letos nám věnovali krásný výtěžek.

 

 

 

Po silných a statečných mužích a ženách nastoupily (nebo spíše najely) mustangy všech druhů a typů. Benefiční sraz mustangů podpořil Domácí hospic Jordán a my tak získali na provoz další finanční prostředky. V prodeji jsou stále úžasné kalendáře, které byly vyrobeny speciálně pro tuto akci. 

A hned další neděli se místo hlasitých zvuků motorů nesla Žižkovým náměstím v Táboře z Děkanského kostela krásná klasická hudba. Tišnovský komorní orchestr a pěvecký sbor Gaudeamus z Brna hráli pro naše pacienty, kteří i díky výnosu z koncertu mohou svou oblíbenou hudbu poslouchat doma se svými milými. A nepodpořili nás jen hudebníci z Tišnova, ale i v Praze se hrálo na podporu domácí hospicové péče. Benefiční Večery u kapucínů byly první listopadovou středu věnovány našemu hospici. Nádherný koncert dechového kvinteta Kalabis Quintet v úžasném prostředí Kláštera kapucínů na Hradčanech byl pro nás zážitkem.

 

  

 

  • Několik dní po koncertě proběhl v Gymnáziu Pierra de Coubertina Bleší trh. Ani dvouletá pauza mu neubrala na popularitě a díky velké pomoci našich dobrovolníků a darů veřejnosti se v sobotu 9. listopadu prodávalo ostošest. Ovšem nejen hudbou je člověk živ. V pondělí 11.listopadu sice svatý Martin nepřijel na bílém koni, ale díky členům Rotary Clubu Tábor a jejich již šestému ročníku Svatomartinské husy (charitativní večeře s dražbou vín) bude mít náš hospic letošní svatomartinské hodování spojené s velkou nadílkou.
  • Akce letošního podzimu byly opravdu různorodé, se zaměřením na různé zájmy, na různé skupiny lidí. Jedno však měly společné – pomoci lidem, kteří chtějí prožít své poslední dny doma se svou rodinou a přáteli.

  • Byl to prostě skvělý podzim a my jsme všem organizátorům a účastníkům koncertů, pochodů, srazů, trhů a večeří opravdu vděční za podporu. Financování domácí hospicové péče je stále závislé i na pomoci veřejnosti a my si vaší pomoci velmi vážíme. Děkujeme!

 

 

Podpůrné skupiny s novými názvy
 

Když se nad poklidnou hladinou našeho „Jordánu“ objevují mračna, je přáním většiny z nás, abychom nezůstali osamoceni...

Motto našeho hospice, které máme od počátků jeho existence, platí i pro pečující. Nebýt na vše sám.

Pomáháme rodinám ze všech sil, a proto před několika lety vznikla Podpůrná skupina pro pečující, nyní s názvem Nejste sami, která dává prostor pro sdílení toho těžkého i hezkého, co pečování přináší. Setkání umožňuje ale i jen tiché posezení s lidmi s téměř stejnými starostmi, neboť i naslouchání příběhům druhých může pomoci.

 

  

 

Po doplutí do přístavu lodě a jejich posádky odpočívají. Aby si i pozůstalí mohli odpočinout a nabrat sil,  nabízíme pro všechny, kteří se vyrovnávají s úmrtím blízkého člověka, komorní setkání pro pozůstalé Přístav. Toto setkání může každý využít podle svých potřeb. Někdo se potřebuje podělit o pocity, někdo chce jen poslouchat příběhy jiných účastníků s vědomím, že „v tom nejsem sám“. Náš Přístav nabízí místo pro sdílení smutku, vzpomínek a načerpání sil jít dál.


Obě setkání, která vznikla ve spolupráci s psychoterapeutkou Yvonou Kunovou z NF Magdalena, probíhají v prostorech hospice a jsou zdarma.

 

 

Iva Pokorná
fundraising

Domácí hospic Jordán o.p.s.

 

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..