Svátky

Dobré odpoledne,
dnes je sobota 13.7.2024
svátek má Markéta
zítra Karolína

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

Oskar Wilde
Je-li některá žena věrná svému muži, je to ze zlomyslnosti k tomu třetímu.

Rady našich babiček - tentokrát z kuchyně

"Naše babičky věděly, jak si poradit s přesoleným jídlem nebo nekynoucím těstem. A protože si tyto časem nabyté zkušenosti nechci nechat jen pro sebe, o některé se s vámi ráda podělím.• Příliš tekutou nádivku, která z buchet či šátečků vytéká, je potřeba zahustit. Švestková povidla můžete zahustit strouhaným perníkem, do tvarohové nádivky přidáme lžíci vanilkového pudinku a do marmelády lžičku škrobové moučky.• Přeslazené těsto na koláč zachráníme, když do něho přidáme trochu jablečného octa nebo čerstvou citrónovou šťávu.• Pečící papír je občas ""nepoddajný"" - aby se lépe přizpůsobil jakémukoli tvaru, stačí jej před použitím celý pomačkat a pak znovu narovnat. Budete překvapená, jak snadno se s ním bude nyní pracovat.• Aby buchta po vytažení z trouby šla z formy nebo z plechu dobře vyklopit, vložte ji vymazanou tukem na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou. Bude se snadno a rychle vyklápět.• Aby byl korpus na dort nadýchanější, nahradíme lžíci mouky solamylem/bramborovým škrobem.• Cibule bez slz - těsně před krájením cibuli uložit na krátkou chvilku do mrazáku.• Aby květák zůstal při tepelné úpravě bílý, stačí kápnout pár kapek citronové šťávy.• Aby nám párek během ohřívání nepopraskal, musíme ho vložit do kastrůlku a zalít vařící vodou, poté přikrýt a nechat nejméně 10 vteřin odstát.• Aby kuřátko bylo krásně křupavé, stačí ho během pečení párkrát potřít černým pivem nebo medem smíchaným s balsamico octem.• Tvrdý sýr nejlíp nastrouháme, když struhadlo lehce potřeme olejem.Pokračovat budeme zase příště."

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..