Rady našich babiček - znovu z kuchyně
"Dnes budeme pokračovat v předávání osvědčených a účinných receptů a návodů, především pro začínající kuchaře a kuchařky • Bramboráky budou lépe stravitelné, když do těsta přidáme trošku prášku do pečiva a vše necháme trochu nakynout.• Koláče z kynutého těsta pečeme zprudka, při rychlém pečení zkypří. • K cukroví, které má zvláčnět, můžeme do krabice vložit celé jablíčko. Stejně tak můžeme vložit jablíčko do chlebníku, chleba zůstane pak déle čerstvý.• Cukrová poleva nebude tak rychle tuhnout a bude se lépe roztírat, když do ní přidáme trochu kypřicího prášku.• Bílek snadněji ušleháme, když k němu přidáme špetku soli. Stejně pomůže, když před šleháním vyndáme vejce z lednice několik hodin předem.• Bílky šleháme na sníh bez přestání až do požadované hustoty, jinak zvodnatí a už je neušleháme.• Ztvrdlý koláč stačí potřít mlékem a chvilku zapéct v troubě - bude jako čerstvě upečený.• Váleček před válením těsta dáme na hodinu do mrazáku, těsto se nám pak na něj nebude tolik lepit.• Rozpůlenou cibuli můžeme uchovat v lednici, pokud ji potřeme máslem nebo olejem, zabalíme do alobalu. Cibule nebude plesnivět a uchová si i plnou chuť.• Potřebujeme-li nakrájet příliš měkká rajčata, namočíme je na čtvrt hodiny do ledové vody, půjdou snadněji krájet.A další rady se dozvíte zase příšrě."