Svátky

Dobré ráno,
dnes je sobota 27.7.2024
svátek má Věroslav
zítra Viktor

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

William Eastlake
Jsou dvě klasy ženskejch. Jedna, která vás miluje proto, co z vás může vyrazit, a druhá, co vás miluje pro prachy.

Rady našich babiček - znovu z kuchyně

"Dnes budeme pokračovat v předávání osvědčených a účinných receptů a návodů, především pro začínající kuchaře a kuchařky • Bramboráky budou lépe stravitelné, když do těsta přidáme trošku prášku do pečiva a vše necháme trochu nakynout.• Koláče z kynutého těsta pečeme zprudka, při rychlém pečení zkypří. • K cukroví, které má zvláčnět, můžeme do krabice vložit celé jablíčko. Stejně tak můžeme vložit jablíčko do chlebníku, chleba zůstane pak déle čerstvý.• Cukrová poleva nebude tak rychle tuhnout a bude se lépe roztírat, když do ní přidáme trochu kypřicího prášku.• Bílek snadněji ušleháme, když k němu přidáme špetku soli. Stejně pomůže, když před šleháním vyndáme vejce z lednice několik hodin předem.• Bílky šleháme na sníh bez přestání až do požadované hustoty, jinak zvodnatí a už je neušleháme.• Ztvrdlý koláč stačí potřít mlékem a chvilku zapéct v troubě - bude jako čerstvě upečený.• Váleček před válením těsta dáme na hodinu do mrazáku, těsto se nám pak na něj nebude tolik lepit.• Rozpůlenou cibuli můžeme uchovat v lednici, pokud ji potřeme máslem nebo olejem, zabalíme do alobalu. Cibule nebude plesnivět a uchová si i plnou chuť.• Potřebujeme-li nakrájet příliš měkká rajčata, namočíme je na čtvrt hodiny do ledové vody, půjdou snadněji krájet.A další rady se dozvíte zase příšrě."

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..