Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je sobota 5.10.2024
svátek má Eliška
zítra Hanuš

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

PIERRE BONNARD
Nic není cenějšího než čas, protože je cenou věčnosti.

Rady našich babiček z kuchyně

"Předposlední část našich rad do kuchyně je tady. Třeba se budete některými z nich inspirovat.• Žampióny před tepelnou úpravou zakapejte citronovou šťávou, pak nezhnědnou.• Houby na smažení rychleji obalíme, když si do jednoho mikroténového sáčku vsypeme hladkou mouku, do druhého jemnou strouhanku. Připravené houby vložíme do sáčku s moukou a párkrát převrátíme, potom je namočíme do rozšlehaných vajec a hned přesuneme do sáčku se strouhankou. Sáček přidržíme nahoře i dole, několikrát jej převrátíme a máme obaleno, můžeme smažit.• Bílé zelí bude při vaření měkčí a chutnější, když k němu přidáte jeden větší syrový brambor.• Při přípravě míchaných vajíčeksolte pokrm až nakonec, protože sůl může způsobit, že budou příliš tuhá.• Kakao, které přidáváte do moučníku bude tmavší, když ho zalijete horkým mlékem.• Nechcete-li, aby tmavé těsto v mramorové bábovce bylo suché, přidejte namísto kakaa trochu Nutely.• Aby se tvarohové, bramborové, odpalované těsto při přípravě nelepilo na ruce i na vál, stačí při válení do něj přidat trochu škrobové moučky.• Bramborové placky budou chutnější, když k bramborům nastrouháte i jablko.• Bramborák bude křupavější, když do těsto nastrouháme trochu mrkve.• I přepepřený pokrm se dá ještě zachránit. Stačí nakrájet dvě jablka na větší kousky, vložit je do jídla a krátce povařit. Ostrost jídla se zmírní."

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..