Svátky

Dobré dopoledne,
dnes je pondělí 17.6.2024
svátek má Adolf
zítra Milan

Krátce

TOP 10 druhů potravin,
které jsou zdrojem vápníku.

Citáty

SERGE DINO
Ženy nedokážou poradit, umí jen talentovaně odrazovat. 

Poprvé v České republice - nový přístup k rodičům, k porodu a k ošetřování novorozence

Nemocnice Na Bulovce nabízí jako první unikátní systém ke splnění všech přání rodičů v souvislosti s porodem a s ošetřováním novorozence, při dodržení odborných postupů a zajištění bezpečnosti maminky a dítěte.

 

Předpokladem realizace projektu bylo pořízení přístrojové techniky (k monitorování novorozence a k zajištění jeho tepelného komfortu) a rekonstrukce oddělení šestinedělí.

 

"Na základě Dotazníku porodních přání, který dostane v těhotenské poradně, si rodina může naplánovat, jakým způsobem o ni bude v průběhu porodu a v poporodním období pečováno," vysvětluje novinku primář Neonatologického oddělení Nemocnice Na Bulovce Martin Čihař a dodává: "Jednotlivé postupy budou v dotazníku přesně popsány. Rodiče budou edukováni v rámci předporodních kurzů. Součástí bude samozřejmě diskuze s rodiči a vysvětlení jednotlivých postupů."

 

Celý projekt cílí na splnění všech představ rodičů o tom, jak by porod a péče o miminko měl probíhat. "Naší snahou je, aby narození dítěte bylo pro celou rodinu krásným zážitkem při zachování veškeré bezpečnosti," připomíná přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky Michal Zikán. "Jsme schopni zajistit minimální separaci dítěte, od porodu miminko setrvale s matkou, dle přání i s otcem a poté společné ubytování na jednom pokoji," doplňuje primář Čihař.

 

V dotazníku se rodiče vyjadřují k průběhu porodu (medikace, nástřih, polohy při porodu, přítomnost doprovodu atd.), k ošetření dítěte, bonding, vyšetření novorozence u maminky, dotepání pupečníku, k poporodnímu průběhu (minimální separace, možnost být i s otcem na pokoji, což je samozřejmě limitováno počtem jednolůžkových pokojů).

 

Tento nový přístup nemocnice může nově nabízet i díky patronce neonatologického oddělení Lucie Borhyové a jejímu nadačnímu fondu LuckyBe. Nadační fond totiž daroval neonatologickému oddělení potřebné technické vybavení v hodnotě přesahující půl miliónu korun. Konkrétně jde o: 2 x vyhřívaný panel Sunflower + 2x pulzní oxymetr Masimo Rad-8 (přístroje nutné pro bonding) a přístroj pro podporu dýchání.

 

"LuckyBe se snaží přispívat k tomu, aby byl náš život šťastnější a plnější. Proto jsme se rozhodli získávat finanční prostředky pro neonatologické oddělení Nemocnice Na Bulovce a pomáhat zdejšímu skvělému a sehranému týmu lékařů a sestřiček při jejich práci a snaze novorozeným dětem poskytnout co nejkvalitnější péči," říká patronka neonatologického oddělení Lucie Borhyová.
Fotografie z dnešní tiskové konference najdete na http://www.uschovna.cz/zasilka/AKFC62HTC3X4FE5W-WCD

 

 

Martin Šalek
tiskový mluvčí

 

Vyhledávání

Foto dne

CESTOVÁNÍ

 

Nenechte si ujít povídání o cestách po místech více či méně známých..